Gala 21 november 2019 – Slotviering 25-jarig jubileum Stichting Den Haag Nieuw Centrum

De Stichting Den Haag Nieuw Centrum vierde op 21 november 2019 haar 25-jarig bestaan met een jubileum Gala in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Op 21 november 2019 is met ca. 250 participanten en gasten genoten van het stijlvolle gala in de Nieuwe Kerk in Den Haag ter ere van het 25-jarig jubileum van Stichting Den Haag Nieuw Centrum. Tijdens het gala is aan drie jonge Haagse ondernemers de prijs uitgereikt voor de beste presentatie en promotie van hun bedrijf en product in het gebied Den Haag Nieuw Centrum. De maatschappelijke relevantie van het ondernemerschap, die wij gedurende het hele jaar d.m.v. verschillende activiteiten benadrukt hebben stond op deze avond centraal.

Over Den Haag Nieuw Centrum
De Stichting is een platform waar ontwikkelaars, bouwers, beleggers, adviseurs en gemeente elkaar ontmoeten en waarbij nadrukkelijk het tweerichtingsverkeer tussen markt en gemeente met succes wordt uitgeoefend. Zij zoekt het gesprek over de combinatie van nieuwbouw en investeringen in de openbare ruimte, over veranderende mobiliteitsscenario’s, over de balans tussen werken, wonen, winkelen, recreëren, bereikbaarheid en parkeren. En dat alles met het oog op een duurzamere toekomst voor Den Haag (Nieuw Centrum).

Het gebied Den Haag Nieuw Centrum heeft zich in de afgelopen 25-jaar uitgebreid van het zakendistrict, gelegen in de binnenstad, naar de Binckhorst. Zowel de binnenstad als het ‘nieuwe centrum’, genaamd het Central Innovation District, hebben in de afgelopen 25 jaar een transformatie ondergaan met als resultaat een goed bereikbaar en hoogwaardig zakengebied met wonen, winkels, cultuur, onderwijsinstellingen en innovatieve startups.

Het Central Innovation District (CID) is het economisch hart van Den Haag. Een nationaal knooppunt waar 90.000 mensen hun geld verdienen en meer dan 30.000 mensen studeren aan een betere, veiligere en rechtvaardiger wereld in een digitaal tijdperk. De komende twintig jaar komt een enorme hoeveelheid aan investeringen in dit gebied samen. Er komen 25.000 woningen bij voor 50.000 nieuwe inwoners. We rekenen op een toevoeging van 500.000 vierkante meters kantoorruimte en het verwachte aantal forensbewegingen verdubbelt naar meer dan 400.000 per dag.

Ondernemersprijs
Tijdens het gala in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag is aan drie jonge Haagse ondernemers de prijs uitgereikt voor de beste presentatie en promotie van hun bedrijf en product in het gebied Den Haag Nieuw Centrum.
De maatschappelijke relevantie van het ondernemerschap, die wij gedurende het hele jaar d.m.v. verschillende activiteiten benadrukt hebben stond op deze avond centraal.

Op 17 oktober hebben 7 jonge innovatieve ondernemers tijdens een “Pecha Kucha”-middag hun idee, plan of initiatief gepresenteerd aan de participanten van Den Haag Nieuw Centrum. Hieruit is een top drie geselecteerd. Tijdens het gala
is de prijs bekendgemaakt.

Eerste prijs: Hardcore Vegan
Tweede prijs: Maakhaven
Derde prijs: Candy Converters

Het gala werd tevens opgeluisterd door twee operazangeressen Josephina Louise Hoogstad, sopraan en
Simone van Seumeren, mezzo sopraan en een pianiste, Lub Podgayskaya. Hun stemmen samen met de piano klonken feeëriek mede door de goede akoestiek in de Nieuwe Kerk.