Over ons

De Stichting Den Haag Nieuw Centrum is een platform waar ontwikkelaars, bouwers, beleggers, adviseurs en gemeente elkaar ontmoeten en waarbij nadrukkelijk het tweerichtingsverkeer tussen markt en gemeente met succes wordt uitgeoefend. Wij zoeken het gesprek over de combinatie van nieuwbouw en investeringen in de openbare ruimte, over veranderende mobiliteitsscenario’s, over de balans tussen werken, wonen, winkelen, recreëren, bereikbaarheid en parkeren. En dat alles met het oog op een duurzamere toekomst voor Den Haag (Nieuw Centrum).

Het gebied Den Haag Nieuw Centrum heeft zich in de afgelopen 25-jaar uitgebreid van het zakendistrict, gelegen in de binnenstad, naar de Binckhorst. Zowel de binnenstad als het ‘nieuwe centrum’, genaamd het Central Innovation District, hebben in de afgelopen 25 jaar een transformatie ondergaan met als resultaat een goed bereikbaar en hoogwaardig zakengebied met wonen, winkels, cultuur, onderwijsinstellingen en innovatieve startups.

Het Central Innovation District (CID) is het economisch hart van Den Haag. Een nationaal knooppunt waar 90.000 mensen hun geld verdienen en meer dan 30.000 mensen studeren aan een betere, veiligere en rechtvaardiger wereld in een digitaal tijdperk. De komende twintig jaar komt een enorme hoeveelheid aan investeringen in dit gebied samen. Er komen 25.000 woningen bij voor 50.000 nieuwe inwoners. We rekenen op een toevoeging van 500.000 vierkante meters kantoorruimte en het verwachte aantal forensbewegingen verdubbelt naar meer dan 400.000 per dag.

https://www.ciddenhaag.nl/