25-JARIG JUBILEUM STICHTING DEN HAAG NIEUW CENTRUM 1994-2019

De Stichting Den Haag Nieuw Centrum werd opgericht in 1994 en bestaat in 2019 25 jaar! Boven deze tekst ziet u de mannen van het ‘eerste uur’ die de stad een ander uiterlijk gaven. Hans van Veggel van Multi, Ton Meijer van MAB, Frans Evers DG/RGD, Adri Duivesteijn, wethouder R.O. en stadsvernieuwing Gemeente Den Haag en Peter Noordanus, eveneens wethouder R.O. maar de periode na Adri Duivesteijn. Zij hebben allen gewerkt aan die vernieuwingen en de binnenstad evenals andere wijken in Den Haag aantrekkelijker gemaakt. Denk hierbij o.a. aan het huidige stadhuis, de Turfmarkt, Spuiplein, Wijnhavenkwartier, de Muzentoren, het Muzenplein en nog veel meer.

Het gebied Den Haag Nieuw Centrum heeft zich in de afgelopen 25-jaar uitgebreid van het zakendistrict, gelegen in de binnenstad, naar de Binckhorst. Zowel de binnenstad als de ‘nieuwe binnenstad’, genaamd het Central Innovation District, hebben in de afgelopen
25 jaar een transformatie ondergaan met als resultaat een goed bereikbaar en hoogwaardig zakengebied met wonen, winkels, cultuur, onderwijsinstellingen en innovatieve startups.

De Stichting beoogt een platform te zijn waar ontwikkelaars, bouwers, beleggers, adviseurs en gemeente elkaar ontmoeten en waarbij nadrukkelijk het tweerichtingsverkeer tussen markt en gemeente wordt opgezocht. Wij zoeken het gesprek over de combinatie van nieuwbouw en investeringen in de openbare ruimte, over veranderende mobiliteitsscenario’s, over de balans tussen werken, wonen, winkelen, recreëren, bereikbaarheid en parkeren. En dat alles met het oog op een duurzamere toekomst voor Den Haag (Nieuw Centrum).

Het gehele jaar door zijn er activiteiten georganiseerd in de aanloop naar 21 november 2019. Op deze datum wordt een spetterend Gala georganiseerd dat in het teken staat van jonge innovatieve ondernemers.

Zo wordt op 27 juni 2019 een fietstocht georganiseerd onder begeleiding van een gids die ons naar verschillende broedplaatsen van jonge innovatieve ondernemers brengt. Allen gelegen in Den Haag Nieuw Centrum. Denk hierbij aan plaatsen als Maakhaven en Binck 36.

Op 17 oktober zullen 10 uitgekozen jonge ondernemers hun product en bedrijf mogen pitchen en de jury die zal bestaan uit de participanten zullen er uiteindelijk drie winnaars uithalen.

Tijdens het gala in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag wordt aan drie van deze jonge ondernemers een prijs uitgereikt voor de beste presentatie en promotie van hun bedrijf en product in het gebied Den Haag Nieuw Centrum. De maatschappelijke relevantie van het ondernemerschap, die wij gedurende het hele jaar d.m.v. de hierboven genoemde activiteiten benadrukt hebben zal op deze avond centraal staan.